Butternut


Naam: Butternut

Geboortjaar: ?

Ras: Dwerggeit

Kleur: Wildkleur (bruin) + aalstreep + bleke tan


Gestorven: 08 Augustus 2022


Helaas hebben we haar deze dag plots dood gevonden in de weide. 


Butternut heb ik bij een handelaar gekocht samen met nog twee andere. Op het eerste zicht zagen ze er redelijk uit, maar achteraf bekeken waren ze er toch iets slechter aan toe. Ik heb ze alle drie verzordt tot ze terug in topconditie waren en dan heb ik de andere twee verkocht en Butternut zelf gehouden.

Butternut haar klauwen waren al enige tijd niet geknipt en haar achterste waren krom gegroeid. Deze heb ik meteen drastisch ingekort, maar ik zal ze regelmatig moeten bijknippen om ze terug normaal te krijgen. Ze heeft ook 2 tanden voorraan verloren, maar kan nog goed knabbelen. Ook had ze één opgezette uier. Deze is zacht en voelt ook niet warm aan. Hij lijkt ook geen vleesuier te zijn. Ik heb gekeken of er etter of melk zou uitkomen, maar dat bleek ook niet het geval. Ik heb het dan eens bij een kennis van mij gevraagt, die veel ervaring heeft,  en hij vertelde mij dat ik me niet meteen zorgen moest maken en het even in het oog moest houden.  Butternut zag er het beste uit van de drie. Ik heb in de paar dagen dat ik ze heb, gemerkt dat zij voornamelijk al het eten opeist.

Als ik naar de tanden kijk, kan ik ze ook ouder dan 3 inschatten. De excate leeftijd zal ik niet kunnen achterhalen, maar Butternut lijkt me toch al ouder.Op 15 maart 2018 is ze bevallen van haar eerste lammetjes bij mij. Ze heeft eerder al wel eens lammetjes gehad. De lammetjes kregen de namen; Sweet Blinky & Sweet Lily.

Op 1 februari 2020 heeft ons Butternut een miskraam gehad van 2 bokjes, doordat ze ziek is geworden en te zwak was om haar lammetjes in leven te houden.


Nakomelingen