Caramel


Naam: Caramel

Geboortejaar: 2010?

Ras: Dwerggeit

Kleur: Bruin met zwarte buik en hoofd, met witte vlek langs beide zijde met frosting


Ons Caramel kwam bij ons in het jaar 2011. We hadden haar gekocht als gezelschap voor de pony. Algauw was ik helemaal verliefd op haar. Ze was met de papfles grootgebracht en dus zeer aanhankelijk. Bij haar begon mijn grote geitenliefde. 

Caramel is een zeer sociale, maar ook een dominante geit. Zij is de leider in mijn kudde. Ze is heel slim en leert snel, maar is ook koppig.

Dat ze slim is heb ik al heel snel mogen ontdekken bij haar. Ze is dol op koekjes en als ze er meer wou hebben, krabde ze altijd met haar pootje op je been. Dit heb ik haar al snel op comando kunnen leren en ondertussen heeft ze al een hele reeks kunstjes dat ze kan.Ons Caramel is voor een eerste keer drachtig geweest in het jaar 2016, maar het had niet gemogen want rond 6 weken heeft ze een miskraam gehad van 1 lam.

Op 28 maart 2017 mochten we haar eerst geboren lammetje Sweet Ona verwelkomen.

Op 19 maart 2020 is ze bevallen van een bokje, Sweet Cracotte, en heeft ze helaas ook 1 bokje verloren.


Bij deze zal er niet meer gekweekt worden met Caramel, vanwege ze al een oudere geit is en vaak moeite heeft om te bevallen. En zij mag nu genieten van haar welverdiend pensioen en mag haar laatste lammetje 'Cracotte' houden. 

Nakomelingen